Actueel

Op initiatief van raadslid Geert Noppe (Groen-sp.a) werd op gemeenteraad van oktober het voorstel voor een gemeenteraadscommissie op de fiets goedgekeurd.

“Te vaak hebben we het gevoel dat niet alle gemeenteraadsleden en schepenen ten volle beseffen hoe erg het gesteld is met de fietsveiligheid in Beveren”, verduidelijkt gemeenteraadslid Geert Noppe. “Ze bepalen mee...

Op 23 oktober is men begonnen met de kap van 80 populieren in het Molenbeekpark in Melsele.  Twee dagen later waren alle bomen gerooid. “Het is daar ondertussen een kale vlakte, een redelijk dramatisch zicht”, zegt Geert Noppe (Groen-sp.a). De heraanleg van nieuwe bomen laat echter op zich wachten.

Door de ouderdom van de bomen en het waterzieke gebied lijken er...

copyright: Kristof Pieters

Groen en sp.a in Beveren hebben de lijsttrekker, lijstduwer en topplaatsen op hun gezamenlijke lijst bekend gemaakt. Lijsttrekker wordt Ann Vermeulen, 40 jaar, bestuurslid en secretaris van Groen Beveren. Op de tweede plaats staat Issam Benali, het gemeenteraadslid van sp.a. De derde plaats gaat naar de 22-jarige Méline Rovillard (sp.a)....

Op initiatief van de Groen-sp.a-fractie werd op de gemeenteraad van mei een verbod op doorgaand vrachtverkeer in de Beverse dorpskernen goedgekeurd. In die motie drong de gemeenteraad aan bij de Vlaamse regering om het verbod op de gewestwegen snel in te voeren. Beveren wacht echter nog steeds op een antwoord van Ben Weyts (N-VA).

Na het afkeuren van een reeks vergelijkbare...

Op de afgelopen gemeenteraad van september vroeg Groen-sp.a naar meer duidelijkheid bij de moeilijke opstart van de milieuraad. Het schepencollege heeft kandidaturen ontvangen om deze raad een doorstart te geven. Dat na anderhalf jaar inactiviteit. Toch verloopt de communicatie stroef. Raadslid Stijn De Munck vindt dat twee N-VA-schepenen openbaar elkaar tegenspreken en daardoor de doorstart...

copyright: hln.be

Alle gemeentelijke gronden en eigendommen worden geschrapt als  jachtgebied. De gemeenteraad keurde unaniem het voorstel van Groen-sp.a Beveren goed. Met wat speurwerk ontdekte Groen Beveren dat zeer veel gronden van de gemeente, maar ook van privé-eigenaars ten onrechte als jachtgebied zijn ingekleurd. Raadslid Stijn De Munck vroeg om de burgers te informeren.

Een...

Onze jaarlijkse traditie: een gezellig samenzijn van de Beverse groenen om te klinken op het nieuwe jaar met een gastspreker. Meer info volgt nog.

Kan een commercieel bedrijf als Sodexo je de beste zorgen te geven tijdens je oude dag? Mogen we de overheidsbank Belfius weer privatiseren? En hoe lossen we de ellenlange files op onze wegen eindelijk op?

Het is slechts een kleine greep uit de vraagstukken die we de afgelopen maanden probeerden te beantwoorden op dit platform. Op vrijdagavond 17 en zaterdag 18 november bepaal jij...

Na het succes van onze eerste quiz organiseert Groen Beveren ook in 2018 haar Faits di Verts quiz. Noteer alvast vrijdag 20 april 2018 in jullie agenda's. Meer info volgt nog.

Een jaar nadat Agalev in Beveren werd opgericht maakten 2 leden in 1982 deel uit van de gemeenteraad. Sindsdien zijn we steeds vertegenwoordigd geweest in de raad. Die 35 jaar politieke vertegenwoordiging vieren we graag met jullie op vrijdag 1 december. We spreken af vanaf 20h in het OC 't Klooster, Nieuwe Baan 6, 9120 Vrasene.

Pagina's